Статистиците преброиха, че сключилите през последните 12 месеца брак са със 150

...
Статистиците преброиха, че сключилите през последните 12 месеца брак са със 150
Коментари Харесай

Много са мераклиите за сватба на 22.02.2022

Статистиците преброиха, че сключилите през последните 12 месеца брак са със 150 повече от миналата година

Ритуалните зали не желаят документ, одобряват всички мераклии

С редно по две двойки на всеки час ще венчават в столичните обредни зали на огледалната дата 22.02.2022 година До момента 68 резервации за подписване на граждански брак са направени за петте зали, където се прави ритуалът. Това прави по 13 двойки за всяка или по две на час при седемчасов работен ден. Никога не е имало толкоз доста искащи да сключат брак в работен ден, и то през студения февруари, разяснява Маргарита Цветкова, началник на Столичния дом за обреди и наслади, представена от „ Телеграф “.

Тя уточни, че към момента има свободни часове, само че в случай че има доста искащи, ще отворят и залата на Лъвов мост, която сега не се употребява по предопределение. Предвижда се също по този начин при нужда да се удължи работното време от 10 до 18 часа, както е в почивните дни. От институцията твърдят, че всички искащи да сключат брак ще имат тази опция и няма да връщат никой. Цветкова разяснява, че даже на 20.02.2020 година не е имало подобен напор от хора, които желаят да сключат граждански брак.

Много от двойките даже демонстрират искания към часа за венчавка, тъй като са се допитали до астролози, които са им създали хороскопи и пресметнали прецизен час за щастлив брак. Така, в случай че е належащо, чиновниците, които водят церемоният,а изчакват часа, да вземем за пример 14,42 ч., с цел да проведат ритуала.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР